Dosarul SUA contra Osama bin Laden, clasat de justiţia americană

duminică, 19 iunie 2011

Dosarul SUA contra Osama bin Laden, clasat de justiţia americană
Foto: newsjunkiepost.com

Justiţia newyorkeză a clasat vineri dosarul "SUA contra Osama ben Laden", care includea peste 200 de acuzaţii împotriva liderului al-Qaida, informează Reuters.


Judecătorul Lewis Kaplan de la tribunalul din districtul de sud din New York, a semnat vineri un ordin de "nolle prosequi" (încetarea procedurilor), punând capăt cazului, după ce a primit o cerere în acest sens de la Parchet. 


Această procedură este înaintată magistraţilor atunci când un acuzat este decedat.

Potrivit dosarului, liderul terorist era vizat de peste 200 de capete de acuzare pentru activităţi criminale, între care crime şi comploturi în vederea utilizării de arme de distrugere în masă în Statele Unite, acuzaţiile datând încă din 1998, fiind formulate după atentatele împotriva ambasadelor americane din Kenya şi Tanzania, soldate cu 224 de morţi şi peste 5.000 de răniţi.

CIA a conchis că bin Laden a fost eliminat în cursul unui atac asupra unui complex din Abbottabad, în Pakistan, adăugând că mostrele de ADN, analizele de recunoaştere facială şi confirmarea uneia dintre soţiile lui bin Laden certifică  identitatea acestuia.

Sursa: b1.ro


0 Comments: