(video) Studenții la votare

duminică, 19 iunie 2011

(video) Studenții la votare
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Studenții care își fac studiile în municipiul Chișinău, dar și cei din România care au venit la Chișinău, au participat astăzi, 19 iunie, la al doilea tur al alegerilor locale. Unii au declarat că vor drumuri mai bune, modernizarea Capitalei, alții au spus că sunt mulțumiți de situația actuală.


Vicepreședintele biroului electoral nr. 222 din incinta Universității Tehnice din Moldova, Viorel Gorneț, a afirmat că până la ora 16.00 au votat circa 40% din alegători înregistrați la secția respectivă, prezența la vot fiind mai ridicată comparativ cu primul tur al scrutinului. ”De această dată studenții sunt mai mobilizați, iar rata de partcipare la vot este mai înaltă”, a adăugat acesta.

Studenții Universității Tehnice au afirmat că au votat azi pentru un Chișinău mai bun, mai frumos și pentru democrație.

Ștefan Miron, președintele Organizației Studenților Basarabeni din România a declarat pentru UNIMEDIA că astăzi, circa 200 de studenți moldoveni din 6-8 orașe românești au venit în Chișinău pentru a-și exercita dreptul la vot. Potrivt sursei, la 5 iunie studenții nu au partcipat la scrutin, neavând posibilitatea să vină în Chișinău.

Amintim că anterior, liderul PLDM, prim-ministrul Vlad Filat și liderul PL, Mihai Ghimpu au dat vina pe tineret pentru faptul că Dorin Chirtoacă nu a câștigat alegerile locale din primul tur.



Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: