Apple lucrează la un nou serviciu social

duminică, 19 iunie 2011

Apple lucrează la un nou serviciu social
Foto: hit.ro

Un nou patent al companiei Appe a relevat existenta unui serviciu de social networking pentru iOS. Acest serviciu foloseste continutul pe care il are userul pe device-ul respectiv si datele de localizare, pentru a gasi in mod automat prieteni, potrivit Techradar.


Softul va permite utilizatorului sa gaseasca asa-zis "noi prieteni". De exemplu, aplicatia poate cauta si gasi persoane aflate langa locatia curenta a userului, fara alt criteriu de departajare.


Aplicatia respectiva este descrisa ca un serviciu care ofera "networking adhoc bazat pe content si locatie", avand abilitatea de a gasi persoane compatibile doar pe baza muzicii ascultate de acestia pe iPhone, iPod Touch sau iPad, sau pe baza clipurilor, pozelor si website-urilor vizitate recent si share-uite.

Pe langa aceste date, programul va utiliza informatii privind localizarea utilizatorului pentru a sugera persoane compatibile cu acesta. Termenul "locatie" nu se refera doar la chestiuni generale, cum ar fi Starbucks sau mall, ci si la cartiere sau strazi. In mod normal, acest nou serviciu va ridica semne de intrebare pentru anumiti useri privind incalcarea anumitor drepturi la intimitate.
O intalnire intamplatoare cu un strain care te va intreba cum a fost vacanta la mare nu va fi un lucru prea apreciat de catre anumiti utilizatori.

Totusi, oficialii au promis ca totul va depinde de setarile userului respectiv si de cat de deschis vrea sa fie acesta pentru comunitatea online. Orice persoana va putea, de exemplu, sa-si puna profilul pe "ascuns", acesta devenind practic invizibil.
Sursa: hit.ro


0 Comments: