Promo-Lex: Alegerile continuă, încălcările - la fel

duminică, 19 iunie 2011

Promo-Lex: Alegerile continuă, încălcările - la fel
Foto: curaj.net

Pocesul electoral continuă să se desfășoare cu abateri. Cel puțin aceasta este concluzia asociației Promo-Lex, observatorii căreia au raportat încălcări în mai multe secții de vot din țară. Până la ora 17.00 au fost înregistrate 9 contestații ale concurenților electorali privind acțiunile contracandidaților lor. În 41 de secții de vot din municipiul Chișinău a fost observată publicitatea electorală în raza de 50 de metri de la locul votării.


Continuă și agitația electorală, fiind raportate cazuri noi în SV7 din Abaclia r-nul Basarbeasca, SV 3 Edineţ, SV 9 s.Căplani r-nul Ştefan Vodă, SV 43 s.Văseni r-nul Teleneşti, SV 23 s.Hruşova r-nul Criuleni, SV 17 s.Belicenii Vechi r-nul Sîngerei. Un caz mai grav a fost înregistrat la SV 3 din or.Cahul unde observatorii au raportat că un membru al BESV a indicat unui alegător de cel puţin trei ori ce candidat să aleagă. 


De asemenea, potrvit Prom-Lex în Chișinău, Briceni, Hâncești și Soroca au fost depistate cazuri izolate în care birourile electorale erau asigurate cu surplus de buletine de vot. O nouă tentativă de vot multiplu a fost sesizată la secţia de votare 26 s.Glinjeni r-nul Făleşti.

În mai multe secții de vot din țară continuă să fie comercializate băuturile alcoolice în preajma secțiilor de votare, iar în Edineț și Leova observatorii au constatat cazuri noi de transportare organizată a alegătorilor la secţiile de votare.

Cazuri de intrare a mai mult decât un alegător în cabina de vot au fost înregistrate la SV 14 din s.Ustia r-nul Dubăsari, SV 19 s.Batîr r-nul Cimişlia, SV s.Sîngereii Noi şi Belicenii Vechi r-nul Sîngerei, SV Varatic r-nul Rîşcani.

UNIMEDIA precizează că acesta este al doilea raport de monitorizare a alegerilor, prezentat astăzi de Promo-Lex. 

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: