Un Stradivarius vândut cu un preţ record - 16 milioane de dolari pentru sinistrații japonezi

miercuri, 22 iunie 2011

Un Stradivarius vândut cu un preţ record - 16 milioane de dolari pentru sinistrații japonezi
Foto: fineviolins.blogspot.com

Fundaţia Nippon Music Foundation a scos la licitaţie o vioară Stradivarius, cea mai importantă piesă dintr-o colecţie impresionantă de instrumente muzicale, în scopul de a colecta fonduri pentru ajutorarea persoanelor afectate de catastrofa din 11 martie, informează BBC.


Vioara, fabricată în 1721, este cunoscută sub denumirea de "Lady Blunt", după nepoata lordului Byron, Lady Anne Blunt, care a fost proprietara acesteia timp de 30 de ani.
Instrumentul a fost vândut, marţi, cu 15,9 milioane de dolari, în cadrul unei licitaţii on-line. Valoarea reprezintă de aproximativ patru ori mai mult decât recordul înregistrat pentru o vioară Stradivarius.


Banii vor fi livraţi în fondurile alocate pentru intervenţiile de ajutorare în urma catastrofei care a lovit Japonia, în primăvara acestui an.

"Deşi vioara era foarte importantă pentru colecţia noastră, nevoile poporului japonez în urma tragediilor din 11 martie au demonstrat că toţi trebuie să ajutăm, în orice fel putem" a declarat preşedintele fundaţiei, Kazuko Shiomi.


0 Comments: