Bani cheltuiţi în secret de către Guvern

miercuri, 22 iunie 2011

Bani cheltuiţi în secret de către Guvern
Poză simbol
Foto: mec.gov.md

Guvernul Republicii Moldova cheltuieşte în secret bani din fondul de rezervă, relatează publika.md. Datele Ministerului Finanţelor arată că, în perioada ianuarie-mai 2011, din Fondul de rezervă al Executivului, s-au cheltuit aproape 18 milioane de lei. Mai mult de 80 la sută din aceştia au ajuns la autoritatea care asigură paza înalţilor demnitari de stat.


Potrivit sursei, Guvernul a adoptat, în secret, deciziile privind alocarea acestor bani. "8 automobile Wolkswagen Touareg au fost procurate de către serviciu. Ţinând cont de partida care a fost procurată, de statutul instituţiei noastre, uzina din Germania a făcut un discount foarte semnificativ. Aşa că ne-a costat fiecare unitate de transport 43 de mii de euro", a explicat directorul Serviciului de Pază și Protecție de Stat, Igor Bodorin.

Astfel, cele opt autoturisme au costat peste 5 milioane de lei. Acestea au fost cumpărate cu ocazia vizitei în Moldova a vicepreşedintelui american, Joe Biden. Conducerea Serviciului Pază şi Protecţie de Stat spune că aceste maşini erau necesare pentru a asigura măsurile de securitate care se impuneau. Cu alte aproximativ 10 milioane de lei, Igor Bodorin spune că a fost achiziţionat alt echipament despre care, potrivit legislaţiei, nu pot fi divulgate alte detalii. 

Sursa: UNIMEDIA



0 Comments: