Comunistul Anatolie Tofan a renunţat la mandatul de consilier CMC

miercuri, 22 iunie 2011

Comunistul Anatolie Tofan a renunţat la mandatul de consilier CMC
Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie

Consilierul comunist, Anatolie Tofan, a renunţat la mandatul de consilier din cadrul Consiliului municipal Chişinău (CMC).

 ”Declar că atât eu personal, cât și PCRM au fost ținta unui atac murdar și josnic care a avut scopul intoxicării și manipulării opiniei publice și denigrării echipei PCRM și candidatului la funcția de primar general al mun. Chișinău”, se scrie în cererea lui Tofan, remisă la redacție de către serviciul de presă al PCRM.


Potrivit documentului, Tofan a renunțat la mandat pentru a nu prejudicia imaginea partidului și echipei PCRM.

În cerere se mai scrie că Anatolie Tofan va acționa în judecată pentru lezarea gravă a onoarei și demnității, pentru grava încălcare a legislației în vigoare, persoanele și organele de stat responsabile. 

UNIMEDIA precizează că Anatolie Tofan, consilier actual al PCRM, este acuzat că ar fi violat şi ucis o minoră în urmă cu peste 20 de ani. Potrivit informaţiilor făcute publice de către PL, Tofan ar fi violat-o pe Larisa Mocreac, în vârstă de 12 ani, după care ar fi ucis-o prin înjunghiere, aplicându-I  trei lovituri  de cuţit în regiunea inimii și în abdomen.  Larisa Mocreac a decedat pe loc, iar peste 6 zile cadavrul acesteia a fost găsit îngropat în curtea casei. Pentru crima săvârșită, Tofan a fost condamnat la 10 ani de închisoare, ispășindu-și pedeapsa într-o colonie pentru minori.

Potrivit legislaţiei în vigoare, pentru a ocupa o funcţie de răspundere publică, persoana nu trebuie să aibă antecedente penale nestinse pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie. Astfel, nu există norme legale care l-ar putea constrânge să renunţe la mandatul de consilier municipal.

Candidatul PCRM la funcţia de primar al Capitalei, Igor Dodon a promis în fața jurnaliștilor că va investiga personal cazul lui Tofan. "Eu vă promit că voi investiga personal istoricul acestui personaj din lista noastră de consilieri. Dacă se confirmă informațiile vehiculate în presă, acest personaj nu va mai fi membru al fracțiunii PCRM din CMC".

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: