Peste 2500 de colaboratori MAI veghează asupra bunei desfăşurări a alegerilor

duminică, 19 iunie 2011

Peste 2500 de colaboratori MAI veghează asupra bunei desfăşurări a alegerilor

Astăzi, 19 iunie, când în mai multe localităţi din republică are loc turul doi al alegerilor, 2518 colaboratori ai Ministerului Afacerilor Interne sunt antrenaţi în asigurarea ordinii publice. La Guvern a avut loc o şedinţă cu participarea premierului Vlad Filat şi responsabililor de la MAI.


Alexei Roibu, ministru al Afacerilor Interne, a comunicat că MAI a instituit un staff special care asigură pe buna desfăşurare a alegerilor. În teritoriu, sunt dislocaţi 1918  colaboratori ai ministerului. În Chişinău, la cele 300 de secţii de votare au fost dislocate câte 2 persoane, de asemenea fiind pregătite şi grupuri operative.

 „Până la momentul de faţă nu avem înregistrate careva încălcări. Atmosfera este bună atât în Chişinău, cât şi pe întreg teritoriul ţării”, a spus ministrul. 

Vlad Filat a cerut conducătorilor MAI să fie şi în continuare mobilizaţi şi să asigure ordinea publică la nivelul corespunzător. Prim-ministrul a solicitat documentarea corespunzătoare a tuturor încălcărilor, în conformitate cu legislaţia în vigoare. 

„Noi trebuie să asigurăm cetăţenilor Republicii Moldova condiţiile adecvate, astfel încât ei să se simtă liberi atunci când îşi exercită dreptul la vot”, a spus premierul. 

Filat a solicitat să fie informat operativ despre starea de lucruri pe întreg teritoriul ţării.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: