China şi obezitatea: „Copilul unic” se îngrașă

joi, 23 iunie 2011

China şi obezitatea: „Copilul unic” se îngrașă
Foto: Reuters

După ce autoritățile de la Beijing au impus acum câțiva ani ca familiile să aibă un singur copil, acum se constată că această generație a devenit supraponderală. Mult mai răsfățați, copii singuri la părinți sunt acum obezi, atrage atenția un raport al experților de Universitatea Jiaotong din Shanghai.


Raportul amintit indică faptul că, în ultima decadă, s-a constatat o creștere a obezității, cu 25 de procente, în rândul copiilor din școala primară, scrie „Daily Telegraph”.

În acest sens este criticată politica tot mai accentuată a Chinei de a copia cultura occidentală, inclusiv prin extinderea rețelelor de restaurante fast-food. O vină mare o poartă și părinții care încearcă să își arate afecțiunea față de unicul copil, îndopându-l cu alimente nesănătoase.

„Copiii au un regim greșit, un stil de viață sedentar și abia dacă știu câte ceva despre sport”, susține Paul French, autorul unei cărți pe această temă. 

Ca o consecință a acestui stil greșit de viață, au apărut și problemele de sănătate, cea mai răspândită boală fiind diabetul, și afecțiunile dentare.

Contaminată de cultura occidentală, China a organizat, la Beijing, și primul său concurs de mâncat, unde sute de oameni din toată țara s-au îndopat, la întrecere, cu hot-dog

Concluzia specialiștilor este că în urma creșterii nivelului de trai în China, a sporit și numărul persoanelor obeze. Dacă în 2005 erau 18 milioane de obezi, anul trecut numărul lor a ajuns la 100 de milioane, adică 8% din populația țării.

Sursa: evz.ro


0 Comments: