Victimele fascismului, comemorate la Chișinău

miercuri, 22 iunie 2011

Victimele fascismului, comemorate la Chișinău
Foto: moldova-suverana.md

În dimineața zilei de astăzi, la Complexul Memorial "Eternitate" a avut loc o depunere de flori, în memoria victimelor fascismului. Anume în această zi, 22 iunie, cu 70 de ani în urmă, trupele germane au trecut de hotarul Uniunii Sovietice.


Prezent la eveniment, președintele interimar, Marian Lupu, a declarat că această zi a dat startul unui calvar în Europa. "Este o zi tragică în istoria Republicii Moldova. Să ne gândim cum să nu facem aceste lucruri să se mai întâmple" a adăugat acesta.


La eveniment au fost prezenți ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, precum și reprezentanți ai Partidului Comuniștilor.

UNIMEDIA amintește că la 22 iunie 1941, germanii au început Operațiunea Barbarossa, scopul inițial al acestui atac spontan fiind cucerirea Rusiei Europene și a Ucrainei, până la Arhanghelsk în nord, și Astrahan în sud. Eșecul acestei operațiuni a dus, până la urmă, la înfrângerea Germaniei naziste. Uniunea Sovietică a suferit cele mai mari pierderi umane - cca 25 de milioane de oameni.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: