Comuniștii se țin de cuvânt: Au depus o contestație la Judecătoria Centru

marți, 21 iunie 2011

Comuniștii se țin de cuvânt: Au depus o contestație la Judecătoria Centru
Foto: UNIMEDIA

După ce ieri Igor Dodon a declarat că va utiliza toate metodele legale pentru a contesta rezultatele alegerilor, astăzi comunistul face primul pas. Acesta a înregistrat la Judecătoria sect. Centru o contestaţia prin care solicită infirmarea legalităţii turului doi al alegerilor pentru funcţia de primar general al mun. Chişinău, declararea nulităţii acestora şi dispunerea organizării votării repetate, anunță serviciul de presă al PCRM.


Potrivit sursei, la contestaţie au fost anexate peste 200 de plîngeri ale alegătorilor, contestaţii ale observatorilor şi alte documente confirmative.Totodată, în scurt timp urmează a fi depuse alte circa 200 de contestaţii din partea observatorilor, probe foto și video, dar și declarațiile martorilor.


UNIMEDIA precizează că astăzi, liderul PCRM, Vladimir Voronin a anunțat că formațiunea sa va cere anularea rezultatelor turului II al alegerilor din Chișinău, pe motiv că acestea ar fi fost fraudate. Pe de altă parte, atât președintele liberal, Mihai Ghimpu cât și președintele PLDM, Vlad Filat susțin că scrutinul a fost legal și democratic.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: