Moscova: Un moldovean reținut pentru comerț ilicit cu metale preţioase

duminică, 19 iunie 2011

Moscova: Un moldovean reținut pentru comerț ilicit cu metale preţioase
Poză simbol

Un cetățean al Republicii Moldova a fost reținut în Moscova după ce a încercat să comercializeze o cantitate impunătoare de metale prețioase pe care le-a colectat din dispozitive electrice, relatează vz.ru cu referire la agenție de presă Interfax.


Potrivit organelor legii, pe numele bărbatului de 31 de ani, a fost deschis un dosar penal în conformitate cu articolul - "Comerțul ilicit cu metale preţioase."Acum câteva zile, organele de poliție au aflat că un cetățean al Republicii Moldova este în căutarea unui cumpărător pentru o cantitate mare de paladiu.

La întâlnire a participat, însă, un ofiţer sub acoperire care s-a prezentat drept bijutier. Imediat după "tranzacție", care a avut loc într-o cafenea, vânzătorul a fost reţinut. În urma percheziției, la acesta a fost găsit un pachet în care se aflau peste şapte kilograme de paladiu şi argint.

Potrivit reţinutului, metalele preţioase au fost colectate la domiciliu prin topirea cablurilor preluate din diferite aparate electrice găsite în deşeuri. Din vânzarea metalului, moldoveanul planifica să câştige aproximativ 100 de mii de ruble.

În conformitate cu legislaţia rusă, comerţul cu metale preţioase pot desfășura doar persoane care dețin o licenţă specială, pe care reţinutul n-o avea.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: