Încălcări electorale în teritoriu, sesizate de PDM

duminică, 19 iunie 2011

Încălcări electorale în teritoriu, sesizate de PDM
Poză simbol
Foto: infostraseni.md

Staff-ul de campanie al Partidului Democrat din Moldova a informat Comisia Electorală Centrală despre multiple încălcări, care au avut loc astăzi, 19 iunie, în teritoriu în cadrul turului II al alegerilor locale, se menţionează într-un comunicat remis presei de căre PDM.


Potrivit sursei, în orașul Hînceşti, candidatul la funcţia de primar din partea PLDM, Tacu Constantin, transporta persoane la secţia de votare și le acorda bani pentru ca ei să-l voteze. În aceste activități ar fi fost antrenat și efectivul Comisariatului de poliţie din localitate. 

 "Viceministrul Construcţiilor și Dezvoltării Teritoriului, Veaceslav Guţuţui, fiind însoțit de consilierul prim-ministrului, Eugen Sturza, au făcut agitație electorală, pe parcursul zilei, la intrarea în biroului electoral sătesc Vărzăreşti, raionul Nisporeni", se mai spune în comunicatul PDM.

În comuna Ivancea, raionul Orhei, deținuții penitenciarului nr. 18 din Brăneşti, au votat, la urna mobilă, neavând domiciliu sau reşedinţa în localitatea respectivă. 

În satul Chirca, raionul Anenii Noi, preşedintele comisiei electorale a biroului respectiv a permis scoaterea urnei de vot mobile din secția de votare, începând cu ora 11.00, nefiind acumulate toate cererile până la ora 15.00 a zilei de votare, fără a fi întocmită lista completă şi stabilit un singur traseu. 

În or. Edineţ, după ce candidatului PDM, Cojocari Constantin, l-a atenționat pe contracandidatului său din partea PCRM să nu folosească transportul personal pentru a aduce alegătorii la biroul electoral, cel din urmă, în mod intenționat, l-a lovit cu automobilul, la volanul căruia se afla, provocându-i leziuni fizice.

În satul Rotunda, raionul Edineţ, în preajma secţiei de votare, de către simpatizanţii Partidului Liberal au fost declanşate acte de huliganism, care au evoluat în bătaie. 

PDM anunţă că va continua să acumleze informații privind încălcările admise în teritoriul în ziua alegerilor și va informa CEC, în conformitate cu prevederile legislației electorale.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: