Au solicitat întrevedere cu Baghirov

luni, 20 iunie 2011

Au solicitat întrevedere cu Baghirov
Foto: apropomagazin.md

Reprezentanţii secţiei consulare a ambasadei ruse în Republica Moldova, inclusiv juristul reprezentanţei diplomatice, au solicitat pentru ziua de marți întrevederea cu scriitorul și bloggerul rus, Evgheni Baghirov reținut la Chișinău de organele de aplicare a legii din Moldova, relatează agenția de presă Ria Novosti cu referire la purtătorul de cuvânt al Ambasadei ruse, Alexei Babenko. 


"Reprezentanții ambasadei au obținut din partea autorităţilor competente din Republica Moldova permisiunea a-l vizita pe Eduard Baghirov în prima jumătate a zilei de Marţi, 21 iunie. Până în prezent nu au existat careva solicitări şi reclamaţii din partea lui Bagirov," a spus diplomatul.

Eduard Baghirov este o personalitate controversată la Moscova. Acesta a publicat trei romane care au provocat vâlvă în capitala rusă. El este scenarist și fondator al unuia dintre cele mai cunoscute site-uri literare ruse, litprom.ru. Pe blogul său, el a dedicat multe postări situației politice din Republica Moldova, inclusiv evenimentelor din aprilie 2009, criticând guvernarea comunistă, dar și cea a Alianței pentru Integrare Europeană. Majoritatea postărilor sale abundă în limbaj necenzurat.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: