Tema liberalizării regimului de vize pentru moldoveni, discutată la Bruxelles

joi, 23 iunie 2011

Tema liberalizării regimului de vize pentru moldoveni, discutată la Bruxelles
Foto: gov.md

Premierul Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu Comisarul European pentru Afaceri Interne, Cecilia Malmstrom. La întâlnire s-a pus sub discuție tema liberalizării regimului de vize pentru Republica Moldova.


Potrivit unui comunicat remis presei, Cecilia Malmstrom a susținut faptul că țara noastră a demonstrat un dinamism în ceea ce privește implimentarea condițiilor din prima fază privind liberalizarea regimului de vize. Aceasta spune că în curând va fi organizată a treia Reuniune a înalților oficiali în cadrul dialogului pe marginea liberalizării regimului de vize, în cadrul căreia se va discuta despre pașii ce urmează a fi întreprinși de Republica Moldova.

"Este important ca deja la acest moment moldovenii să fie informați despre beneficiile pe care le vor avea, dar și despre obligațiile ce le vor reveni în cadrul unui regim liberalizat de vize cu Uniunea Europeană, pentru ca la intrarea lui în vigoare să fie bine pregătiți" a specificat Malmstrom.

Potrivit lui Vlad Filat, Guvernul RM va acționa și în continuare consecvent pentru a obține un regim liberalizat de vize, dar și pentru a atinge obiectivul prioritar, integrarea europeană a Republicii Moldova.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: