Ucraina: Iulia Timoşenko a reclamat la CEDO că acuzaţiile împotriva ei au caracter politic

miercuri, 22 iunie 2011

Ucraina: Iulia Timoşenko a reclamat la CEDO că acuzaţiile împotriva ei au caracter politic
Foto: adevarul.ro

Fosta şefă a guvernului ucrainean Iulia Timoşenko, inculpată pentru abuz de putere, a anunţat azi că a depus o plângere pe lângă Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasbourg pentru a denunţa caracterul politic al acuzaţiilor ce i se aduc, relatează AFP.


Ea a precizat, într-o conferinţă de presă, că plângerea este însoţită de ”dovezi ale represiunii politice” şi şi-a explicat decizia prin neîncrederea sa în ”justiţia venală a preşedintelui ucrainean ViktorIanukovici”, pe care îl acuză că a orchestrat personal procedurile deschise împotriva ei. 

Iulia Timoşenko urmează să fie judecată începând de vineri la Kiev. 

Iulia Timoşenko, unul din şefii Revoluţiei portocalii prooccidentale din 2004, este acuzată de abuz de putere în timpul mandatului său, la originea unor pierderi financiare grele pentru statul ucrainean. Parchetul a deschis mai multe anchete împotriva ei. Numeroşi alţi foşti înalţi responsabili din guvernul Iulie Timoşenko sunt şi ei vizaţi de anchete pentru abuz de putere. SUA şi europenii şi-au exprimat preocuparea în legătură cu o aplicare selectivă a justiţiei în Ucraina.



0 Comments: