Mozilla a lansat browserul Firefox 5

miercuri, 22 iunie 2011

Mozilla a lansat browserul Firefox 5
Foto: capital.ro

La trei luni de la lansarea versiunii 4 a Firefox, Mozilla i-a dat drumul noului browser, Firefox 5. Noul browser nu aduce prea multe mari schimbări de grafică faţă de versiunea anterioară, însă ţinteşte o performanţă mai bună şi mai rapidă a navigării pe Internet, notează Business Insider.


Dintre opţiunile care fac diferenţa faţă de ultima versiune Mozilla Firefox, noul browser aduce în prim plan "Do not track" şi suportul pentru animaţii CSS. Prima opţiune vizează confidenţialitatea navigatorului pe Internet, dedicată mai ales utilizatorilor de Android. Suportul CSS va ajuta internauţii să îşi creeze website-uri mult mai dinamice cu o mai mare uşurinţă şi abilitatea de a include slide-uri de text în browser. 

Pe lângă un mai bun suport pentru JavaScript şi Canvas, Firefox 5 va aduce o versiune nouă şi îmbunătăţită a add-blocker-ului şi funcţia "Find as you type", menită să fie folosită în timpul tastării unui text.

Pentru a ţine pasul cu cei de la Google Chrome, cei de la Mozilla au îmbunătăţit modul de căutare pe Internet. În plus, până la sfârşitul acestui an, se vor lansa şi versiunile 6 şi 7 ale browserului.

Sursa: money.ro


0 Comments: