(video) Foc și pară la Guvern din cauza scandalului de la Franzeluța

miercuri, 22 iunie 2011

(video) Foc și pară la Guvern din cauza scandalului de la Franzeluța
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Prim-ministrul Vlad Filat s-a supărat foc azi la ședința Executivului și i-a luat la întrebări pe miniştri în legătură cu incidentele care au avut loc astăzi, 22 iunie, la S.A. Franzeluţa. Acesta a solicitat de la Vasile Bumacov, ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare, Oleg Efrim, ministru al Justiţiei, precum şi lui Alexei Roibu, ministru al Afacerilor Interne, să soluţioneze această problemă şi să-l informeze despre mersul acţiunilor. 

"Directorul S.A. Franzeluţa, Eugen Baleca, a refuzat să prezinte careva acte Consiliului de Administrație, rapoartele arată 24 milioane lei prejudiciu statului şi acţionarilor. S-a întrunit Consiliul şi a decis demiterea directorului. Acesta a refuzat să se conformeze deciziei organului superior, s-a dus la judecătoria sectorului Botanica şi a venit cu decizia instanţei de restabilire în funcție. Angajaţii S.A. Franzeluţa sunt intimidaţi, nu li se pemite să asiste la prezentarea noului director. La moment sunt doi directori - cel nou, numit de consiliul de administraţie şi cel vechi, restabilit de instanţa de judecată", a precizat Bumacov.


"Aţi întins-o prea mult dl Roibu. Statutul dvs. şi atribuţiile pe care le aveţi vă permit să asiguraţi ordinea în ţara asta? Ce înseamnă să se umble cu mitraliere şi automate, degrabă vor veni cu tancuri la Guvern. Cer să asiguraţi ordinea. Aştept informaţii până seara. Cineva confundă proprietatea statului cu cea personală. Declaraţiile făcute astăzi de Baleca, că indiferent de Guvern, nu are de gând să se supună, reprezintă o sfidare a Guvernului, a legii şi a autorităţilor statului", a declarat prim-ministrul Vlad Filat.

Șeful cabinetului de miniștri l-a întrebat pe ministrul Justiţiei "cum de a fost posibil ca decizia în cauză să fie luată în decurs de 20 de minute, în condiţiile în care oamenii se judecă în decurs de zeci de ani". Premierul a solicitat explicaţii de la subalterni.

Publika.md scrie că directorul general al SA “Franzeluţa” a fost demis ieri de către Consiliul de Administraţie pentru că ar fi prejudiciat întreprinderea cu 24 de milioane de lei. La mai puţin de 24 de ore însă, Eugen Baleca a revenit în funcţie, în baza unei hotărâri judecătoreşti prin care decizia consiliului de administraţie a fost suspendată. Hotărâreaa judecătoriei Ciocana a fost atacată la Curtea de Apel de către Consiliu.

Azi dimineață urma să aibă loc o ședință a Consiliului de Administrație. Printre reprezentanții Ministerului Economiei și Finanțelor, la şedinţă nu a fost nici secretarul Consiliului de Administraţie, care a declarat că a fost încuiată în propriul birou, la indicaţia lui Eugen Baleca pentru a nu se prezenta. "La ora 8 şi 20 de minute mi s-a interzis să ies din blocul administrativ al ministerului Agriculturii. Am fost eliberată la 10.30. Între timp am sunat de două ori la poliţie. Nici poliţiei nu i s-a permis să intre în birou. Am fost eliberată de către şeful serviciului de pază al companiei, la indicaţia lui Baleca. Am solicitat pază pentru că viaţa mea este în pericol, Baleca mă terorizează de vreo trei luni", a explicat Svetlana Hamuraru, secretara Consiliului de Administraţiei al "Franţeluţa".



Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: