CEC a recepționat 4 contestații

duminică, 19 iunie 2011

CEC a recepționat 4 contestații
Foto: UNIMEDIA

Pe parcursul zilei de 19 iunie, la Comisia Electorală Centrală au fost depuse patru contestații, trei dintre care - de către Partidul Democrat și Partidul Liberal-Democrat. Toate contestațiile  au fost remise organelor competente, anunță CEC.


PLDM a sesizat CEC-ul în legătură cu o posibilă încălcare a legislaţiei electorale prin difuzarea de către un post de televiziune, în ziua alegerilor, a unui reportaj cu caracter electoral. În cadrul acestuia, potrivit contestatarului, au fost lansate acuzaţii şi critici în adresa candidatului PLDM la funcţia de primar al oraşului Durleşti. La rândul său, CEC a remis contestația Consiliului Coordonator al Audiovizualului. 


Liberal- democrații au mai depus o contestație, în care atenționează că candidatul PL la funcția de primar Durlești ar fi făcut agitație electorală în ziua votării. Această contestație a fost remisă la consiliul electoral al circumscripţiei electorale orăşeneşti Durlești.

Partidul Democrat a informat Comisia Electorală Centrală că în comuna Ivancea, raionul Orhei, deținuții penitenciarului nr. 18 din Brăneşti, au votat, la urna mobilă, neavând domiciliu sau reşedinţa în localitatea respectivă. Contestația a fost remisă în instanța de judecată Orhei.
De asemenea CEC informează că a remis o contestație la Ministerul Afacerilor Interne, privind acțiuni de vătămare a integrității corporale a unui observator.


Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: