Warner Bros va face filmele proprii disponibile pe Facebook

joi, 10 martie 2011

Warner Bros va face filmele proprii disponibile pe Facebook

Warner Bros a anunțat că va publica o parte din filmele pe care le-a produs pe rețeaua de socializare Facebook, relatează BBC. Este primul marele studio hollywoodian care a acceptat o colaborare cu cea mai populară reţea de socializare din lume. Warner Bros speră că în acest fel va obţine o nouă sursă de venit din reţelele sociale.


La prima etapă acest serviciu va fi disponibil doar în Statele Unite ale Americii. Eventual, dacă proiectul pilot se va dovedi a fi de succes, acesta va sta la dispoziție și pentru utilizatorii din alte țări.

Închirierea unui film pentru o perioadă de 48 de ore va costa 30 Facebook Credits, valoarea a 3 dolari.

Primul film Warner Bros disponibil pe Facebook va fi blockbuster-ul din seria Batman: "The Dark Knight" (Cavalerul negru), în regia lui Christopher Nolan. Alte filme vor apărea în perioada următoare.

"Facebook a devenit o destinație zilnică pentru sute de milioane de utilizatori," se spune în comunicatul Warner Bros. Potrivit acestuia "disponibilitatea filmelor prin intermediul reţelei de socializare Facebook va permite în mod natural să extindem eforturile noastre în distribuţie digitală."

Warner Bros este conștient de riscurile pe care industria cinematografică le asumă. Veniturile caselor de discuri au scăzut dramatic în ultimii ani din cauza pirateriei online. Studiourile cinematografice deja se confruntă cu probleme similare. 

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: