BREAKING NEWS: Explozie nucleară la Fukushima, mai mulţi angajaţi sunt răniţi

sâmbătă, 12 martie 2011

BREAKING NEWS: Explozie nucleară la Fukushima, mai mulţi angajaţi sunt răniţi
Foto: AFP/Jiji Press

Agenţia niponă Jiji a anunţat sâmbătă că o explozie puternică s-a auzit la centrala nucleară de la Fukushima. Un nor alb s-a ridicat deasupra centralei. Radioactivitatea este de 20 de ori mai mare. Mai mulţi angajaţi ar fi răniţi, iar pereţii şi acoperişul centralei ar fi fost distruse de explozie.

Miezul reactorului s-ar fi topit. Au loc scurgeri de cesiu radioactiv de 1000 de ori mai mari decât cele normale. Fukushima se află la aproximativ 250 de kilometri distanţă de Tokio.

Lucrătorii de Fukushima nu au putut să răcească reactoarele şi astfel presiunea din miezul reactoarelor a crescut foarte mult.



Premierul japonez a cerut evacuarea de urgenţă a celor 45.000 de locuitori din zonă. Măsurătorile nivelului substanţei radioactive continuă. 

Totuşi, singurul pericol imediat pentru Tokio ar fi cel legat de alimantarea cu energie electrică, iar compania de electricitate a acerut locuitorilor capitalei nipone să reducă la minimum consumul.

Mai mult de 215.000 de persoane au fost evacuate şi cazate în adaposturi din nordul şi estul Japoniei. Mai mult de 100.000 de persoane au fost evacuate numai în prefectura Fukushima.

Numărul total al persoanelor evacuate ar putea fi mult mai mare, însă poliţia nu dispune încă de informaţii privind situaţia din prefectura Miyagi, cel mai grav afectată de cutremur. 

Guvernul a decis evacuarea populaţiei pe o rază de 10 kilometri în jurul centralei nucleare Fukushima 1 şi pe o rază de trei kilometri în zona centralei Fukushima 2, unde au fost înregistrate defecţiuni ale sistemelor de răcire a reactoarelor. 

Sursa: UNIMEDIA cu referire la realitatea.net

 

 

 


0 Comments: