The New York Times: Republica Moldova s-a apropiat și mai mult de Statele Unite

sâmbătă, 12 martie 2011

The New York Times: Republica Moldova s-a apropiat și mai mult de Statele Unite
Foto: topnews.net.nz/

Vicepreşedintele Statelor Unite, Joe Biden a îndemnat Republica Moldova să lupte împotriva corupţiei şi să pună în aplicare reformele democratice pro-occidentale, declarând în discursul său susținut în scuarul Teatrului de Operă şi Balet că Washingtonul va oferi un suport pentru cea mai săracă ţară din Europa care își dorește o apropiere de UE, scrie prestigioasa publicație americană The New York Times.


Potrivit publicației, Republica Moldova s-a apropiat și mai mult de Statele Unite, deoarece comuniştii au pierdut alegerile, iar reformatorii au venit la putere. În luna ianuarie 2010, Washingtonul a acordat Republicii Moldova un grant 262 de milioane de dolari pentru a îmbunătăţi economia ţării împotmolită în recesiune.

Cât priveşte problema transnistreană, Joe Biden a declarat tranșant că "viitorul Transnistriei este în Republica Moldova, iar viitorul Republicii Moldova în Europa."

Vicepreşedintele Statelor Unite a declarat ca Statele Unite susțin calea europeană a Republicii Moldova şi s-a pronunțat în favoarea implementării reformelor democratice. "Considerăm că Republica Moldova este un stat european, care ar trebui să se integreze în UE", a spus  Joe Biden.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: