Vinul moldovenesc, din nou interzis de Federaţia Rusă

joi, 10 martie 2011

Vinul moldovenesc, din nou interzis de Federaţia Rusă
Foto: vinuri-alese.ro

Serviciul federal sanitar rus "Rospotrebnadzor" ar putea interzice importul de vinuri a mai multor întreprinderi din Abhazia şi Republica Moldova. Rezultatele testelor de laborator au arătat că 22 de loturi de vin din Abhazia şi 19 din Republica Moldova nu se conformează cerinţelor impuse de Federația Rusă, informează comunicatul de presă al Rospotrebnadzorului.


Potrivit aceleiași surse în laborator au fost verificate 93 de loturi din Abhazia și 712 din Republica Moldova. "Copiile rezultatelor au fost transmise către Rospotrebnadzor care urmează să ia măsuri pentru a interzice importul produselor vinicole pe teritoriul Federaţiei Ruse," se mai spune în comunicat.

Astfel, circa 155 de mii de litri de vin produs în companiile moldovenești "Grape Valley" srl., Î.M. "Sălcuța", SA "Barza Albă" și SA "Imperial Vin" ar putea să nu ajungă pe piața rusă.

UNIMEDIA precizează că pe percursul anului 2010 Rospotrebnadzor a blocat mai mult de 2,2 de milioane de litri de vinuri, coniacuri și vinuri brut din Republica Moldova. Acest volum de vin constituie nici un 1% din exportul total al Republicii Moldova în Rusia, se spune în raportul anual al Serviciului Federal. În total, Moldova a exportat în Federația Rusă peste 117 de milioane de litri de vin, 34 de milioane de litri de coniac şi 157 de milioane de litri de vin brut.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: