Au fost desemnaţi câştigătorii premiilor API pentru anul 2010

vineri, 11 martie 2011

Au fost desemnaţi câştigătorii premiilor API pentru anul 2010
Foto: picasaweb.google.com

Asociaţia presei independente (API) a anunţat astăzi, 11 martie, învingătorii concursurilor interne  pentru anul 2010. Premiile au fost înmânate la cinci categorii, iar concursul a fost deschis tuturor instituţiilor mass-media membre ale asociaţiei.


La categoria „Cel mai bun  reporter” au fost desemnaţi doi câştigători (din 11 candidaţi): Svetlana Corobceanu de la ziarul „Jurnal de Chişinău” şi Ruslan Mihalevschi de la ziarul „SP” (Bălţi). Nicolae Cuşchevici de la „Ziarul de Gardă” (Chişinău) şi Tudor Iaşcenco de la ziarul „Cuvântul” (Rezina) a luat premiul la categoria  „Cea mai bună investigaţie jurnalistică”. 

Premiul la categoria  „Cea mai bună fotografie” i-a fost înmânat fotoreporterului Vitalie  Harea de la ziarul „Expresul de Ungheni”. „Cea mai bună pagină web” a fost declarat site-ul ziarului  „Observatorul de Nord” din Soroca.

La categoria „Cea mai bună acţiune de impact” câștigător a fost desemnat ziarul „SP” din Bălți, care a desfășurat în anul 2010 parada „Vârsta Fericirii”, cu ocazia Zilei internaţionale a ocrotirii drepturilor copilului (1 iunie).

API este o asociaţie obştească, constituită în 1997 pentru a susţine mijloacele de informare în masă neafiliate politic. Actualmente, API întruneşte 17 ziare naţionale şi regionale, o agenţie de presă. Concursul este organizat al  zecelea  an consecutiv, fiind o competiţie internă a instituţiilor mass-media reunite în Asociaţia Presei Independente (API).

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: