BREAKING NEWS: Japonia declară stare de alertă nucleară după seismul cu magnitudinea de 8,9

vineri, 11 martie 2011

BREAKING NEWS: Japonia declară stare de alertă nucleară după seismul cu magnitudinea de 8,9
Incendiu la o centrala nucleara in Japonia

Un incendiu a izbucnit la centrala nucleară Onagawa, din prefectura Miyagi, în urma cutremurului devastator ce s-a produs vineri în Japonia. Deşi nu sunt scurgeri radioactive, a fost declarată stare de alertă nucleară. De asemenea prefectura Fukushima unde se află o altă centrală nucleară va evacua 2.000 de locuitori.


Probleme tehnice s-au înregistrat la centrala nucleară Fukushima după puternicul seism produs în Japonia vineri dimineaţă, informează pagina online a agenţiei Kyodo.

Potrivit Ministerului nipon al Industriilor, sistemele de răcire a minereului nuclear s-au oprit la reactoarele 1 şi 2 ale centralei nucleare administrată de compania Tokyo Electric Power.

2.000 de locuitori din apropiere de centrala nucleară Fukushima au fost rugaţi să îşi părăsească locuinţele, relatează agenţia Kyodo. Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) a anunţat că a primit informaţii de la Japonia privind o stare de urgenţă sporită, potrivit NewsIn.

Anterior, operatorul de la instalaţia nucleară din Fukushima a raportat o "situaţie anormală". Instalaţia nucleară a întreprins o închidere de urgenţă.

O bază a forţelor aeriene din Matsushima a fost aproape acoperită de ape în urma valurilor seismice, relatează agenţia Kyodo.

Circa 10.000 de persoane sunt blocate pe aeroportul internaţional Narita din Tokyo, iar 1.100 de persoane sunt blocate pe aeroportul din Sendai, relatează agenţia Kyodo.

Cutremurul din Japonia, care a avut o magnitudine de moment de 8,9, a fost urmat în următoarele ore de la producerea lui de mai mult de 30 de replici cu magnitudinea cuprinsă între 5,4 şi 7,1.

Cutremurul de vineri din Japonia, care s-a produs la ora locală 14.46, a declanşat valuri seismice cu înălţimea de zece metri care au măturat coastele prefecturii Myagi. Deşi victimele şi pagubele încă nu pot fi evaluate, este probabil una dintre cele mai grave catastrofe naturale din istoria ţării.

Oficialii niponi se tem că mai multe insule din Pacific au fost acoperite de ape.

Până în prezent au fost raporate peste 50 de victime. Zeci de persoane sunt rănite şi mai multe sute sunt dispărute.


Live TV : Ustream

Sursa: realitatea.net 

 


0 Comments: