Negruţa: Bugetul şi politica fiscală pentru anul 2011 nu sunt revoluţionare

vineri, 11 martie 2011

Negruţa: Bugetul şi politica fiscală pentru anul 2011 nu sunt revoluţionare
Foto: Privesc.EU

„În 2011, politica fiscală a rămas, practic, aceeaşi ca şi în anul precedent. Elemente revoluţionare în proiectul Bugetului pentru anul 2011 nu există. Vom cheltui atât de cât dispunem”. Declaraţia aparţine ministrului Finanţelor Veaceslav Negruţa, şi a fost lansată în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul naţional de televiziune. Vezi în continuare ce lucruri noi aduce bugetul şi politica fiscală în 2011.


Potrivit ministrului Finanţelor, politica fiscală pentru acest an nu aduce decât mici modificări, cum ar fi majorarea cotei accizelor la tutun şi pentru produsele alcoolice tari, precum şi eliminarea plafoanelor pentru taxele locale.  

Negruţa susţine că la finele acestui an, în Parlament va fi înaintat un proiect de lege referitor la tehnicile de calcul pentru metodele indirecte de impozitare a veniturilor şi proprietăţilor. Potrivit proiectului de politică fiscală, metodele indirecte de impozitare au drept scop impunerea veniturilor impozabile ce nu au fost declarate de persoane.
 
„Aceasta nu se referă la remitenţele sau banii câştigaţi peste hotare, ci la mediul de afaceri care practică evaziunea fiscală”, a precizat ministrul Finanţelor.  

Amintim că şedinţa de Guvern din 5 martie curent, în cadrul căreia urma să fie aprobat bugetul, a fost amânată. Aceasta, potrivit ministrului Economiei, Valeriu Lazăr, din cauza că bugetul a fost realizat în baza unei politici bugetar-fiscale, care deocamdată nu a fost aprobată de Parlament.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: