Procurorii solicită pedepse mai dure pentru 5 poliţişti

sâmbătă, 12 martie 2011

Procurorii solicită pedepse mai dure pentru 5 poliţişti
Foto: garduldefier.wordpress.com

Procuratura din Soroca va ataca sentinţa instanţei de judecată prin care şase persoane, printre care cinci colaboratori de poliţie ai comisariatului din raion, au fost condamnaţi cu termen de probă pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu, şanta, răpirea unei persoane, vătămarea intenţionată medie a integrităţii corporale şi va cere pedepse mai dure, informează serviciul de presă al Procuraturii Generale.


Potrivit procurorilor, poliţiştii şi-au depăşit atribuţiile de serviciu, când au reţinut ilegal în stradă o persoană şi au transportat-o la comisariatul raional, aplicându-i multiple lovituri cu pumnii, picioarele şi un baston de cauciuc. În continuare, patru dintre poliţişti au cerut de la victimă 1000 lei pentru a înceta acţiunile violente şi a-l elibera.

Din datele procurorilor mai rezultă că, în martie 2010 doi dintre inculpaţi, împreună cu o a treia persoană, la iniţiativa unei femei, l-au răpit pe soţul acesteia,  pe care l-au transportat într-o pădure din regiune şi l-au bătut crunt.

Recent, instanţa de judecată  a condamnat inculpaţii la pedepse cu închisoarea cuprinse între 3 ani 6 luni şi 5 ani închisoare cu termen de probă pe o perioadă de 3 ani. Poliţiştii vor mai trebui să achite amenzi între 6000 şi 10000 lei pentru prejudiciile cauzate.

Procurorii nu sunt de acord cu această sentinţă pe care o consideră prea blândă şi în scurt timp o vor ataca în modul stabilit de lege.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: