A fost iniţiat proiectul de lege cu privire la organizarea sistemului unic pentru apeluri de urgenţă 112

vineri, 11 martie 2011

A fost iniţiat proiectul de lege cu privire la organizarea sistemului unic pentru apeluri de urgenţă 112
Foto: hallodeutschland.net

Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor a anunţat, astăzi, 11 martie, despre iniţierea elaborării proiectului de Lege cu privire la organizarea şi funcţionarea sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă /SNUAU/.


Potrivit serviciului de presă al MTIC, proiectul de lege presupune că toate apelurile de urgenţă în reţelele publice de telefonie vor fi realizate prin intermediul unui singur număr 112. Introducerea unui singur număr are menirea de a eficientiza acordarea adecvată a serviciilor de stat în domeniul asigurării securităţii populaţiei pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

 

La moment, în Republica Moldova, independent activează servicii operative de urgenţă care funcţionează pe principii organizatorice diferite, care nu dispun de o platformă modernă tehnologică de prelucrare a informaţiei şi de comunicaţii fiabile de interacţiune. În acest context, este necesar de a moderniza capacităţile instituţionale şi de a asigura suportul tehnico-informaţional al serviciilor operative de urgenţă.

 

Crearea SNUAU va asigura procesul de coordonare a mai multor servicii simultan în cadrul unei urgenţe. Acesta presupune şi preluarea apelurilor de urgenţă de la cetăţeni şi, după caz, transmiterea acestora către dispeceratele pentru apeluri de urgenţă, sau al prelucrării lor şi alertării directe a serviciilor operative de urgenţă specializate în vederea asigurării unei reacţii imediate.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: