(foto, video) McLaren scoate la încălzire noul MP4-12C GT3

sâmbătă, 12 martie 2011

(foto, video) McLaren scoate la încălzire noul MP4-12C GT3
Foto: autoblog.com

Oficialii McLaren au prezentat publicului versiunea de competiţie GT3 a supercar-ului MP4-12C. Aceştia au realizat cu brio câteva teste pe circuitele britanice Mira şi Silverstone şi sunt convinşi că maşina va face faţă cu bine încercărilor din competiţia de GT3.


Dezvoltătă în colaborare cu echipa CRS Racing, MP4 GT3 dispune de o caroserie din material compozit cu un splitter faţă revizuit. De asemenea, pragurile laterale au fost remodelate, deflectorul de aer a primit un look mai agresiv, iar eleronul este fix.

Sub capotă, modelul britanicilor ascunde un propulsor V8 de 3.8 litri modificat special pentru a face faţă competiţiei. Pentru a putea fi omologat de FIA, noul MP4 GT3 dispune de amortizoare speciale, de o cuşcă de protecţie şi de un sistem de frânare mult mai performant care foloseşte etriere de provenienţă Akebono.

"Pentru cei care au văzut noul MP4-12C cu siguranţă nu vor fi surprinşi să vadă că atenţia pentru detalii a făcut diferenţa şi în cazul versiunii GT3. Calitatea este cuvântul nostru de ordine", a declarat Chris Goodwin, test-driver şef McLaren. Noul MP4 GT3 va face o serie de teste pe câteva circuite europene omologate de FIA, urmând ca în sezonul viitor un număr limitat de exemplare să fie livrate piloţilor privaţi.








0 Comments: