În rând cu lumea: O săptămână de informare şi pentru consumatorii moldoveni

sâmbătă, 12 martie 2011

În rând cu lumea: O săptămână de informare şi pentru consumatorii moldoveni
Foto: botosaneanul.ro

Ministerul Economiei, în colaborare cu Inspectoratul Principal de Stat pentru Supravegherea Pieţei, Metrologie şi Protecţia Consumatorilor, desfăşoară în perioada 14-18 martie 2011 „Săptămâna de informare a consumatorilor”, comunică Serviciul de Presă al Ministerului Economiei. Evenimentul va avea loc cu ocazia marcării Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor.


În acest an, tema propusă pentru ziua de 15 martie, care marchează Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor, este „Consumatorii optează pentru servicii financiare corecte”. În această zi, la Chişinău, va fi organizată o masă rotundă cu tema Protecţia intereselor economice a consumatorilor.

Pe parcursul întregii săptămâni, vor fi desfăşurate întâlniri de informare şi consultare a consumatorilor şi agenţilor economici din raioanele ţării. În câteva centre comerciale din capitală vor fi organizate puncte de informare, la care consumatorii vor fi consiliaţi despre achiziţionarea de bunuri şi servicii, dar şi despre obligaţiile care le revin la cumpărare.

Menţionăm că, începând cu anul 1983, în fiecare an, pe date de 15 Martie este marcată Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor. Astfel, în întreaga lume, au loc manifestări care aduc în conştiinţa publică importanţa cunoaşterii şi protejării drepturilor oamenilor în calitate lor de consumatori.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: