Un nou cutremur puternic s-a produs în nord-vestul Japoniei. VEZI catastrofa cu ochii tăi

sâmbătă, 12 martie 2011

Un nou cutremur puternic s-a produs în nord-vestul Japoniei. VEZI catastrofa cu ochii tăi
Foto: boston.com

Un nou cutremur puternic s-a produs la ora locală 3.49 în Japonia, în prefectura Niigata, din nord-vestul ţării, adică de cealaltă parte a insulei faţă de cea unde a fost localizat vineri epicentrul cutremurului de 8,9 care a fost urmat de un tsunami. Potrivit institutului american USGS, seismul a avut magnitudinea 6,2, însă agenţia meteorologică niponă, care are propria scară de măsurare, a calculat că noul seism a avut 6,6.


Un nou cutremur puternic a zguduit sâmbătă, după ora 4.00 (vineri, 21.00, ora Moldovei) arhipelagul nipon, anunţă agenţia AP. De această dată seismul s-a produs într-o parte a Japoniei opusă coastei pacifice, care a fost devastată vineri de un cutremur şi un tsunami.

Noul cutremur s-a produs la numai un kilometru adâncime faţă de fundul mării, în vestul coastei insulei Honshu şi are epicentrul la 195 de kilometri de Tokyo şi la numai 46 de kilometri de Nagano, potrivit institutului american USGS, citat de NewsIn.

Hipocentrul acestuia a fost localizat la numai un kilometru adâncime, potrivit institutului american de geofizică USGS, care a evaluat magnitudinea acestuia la 6,2. Agenţia meteorologică niponă, care are propria scară de măsurare, a calculat că noul seism a avut 6,6.

Trei sferturi de oră mai târziu s-a produs o nouă replică puternică, al cărei hipocentru a fost localizat tot la un kilometru adâncime, potrivit institutului american de geofizică USGS.

Poliţia a anunţat că a primit informaţii despre alunecări de teren în oraşul Tokamachi. De asemenea, s-au produs avalanşe în aceeaşi regiune dar şi în vecinătatea oraşului Tsunan. Construcţii din lemn, între care o primărie şi un garaj, au fost distruse şi mai multe porţiuni din Drumul 117 au fost blocate în satul Sakae, în prefectura Nagano, a declarat un oficial local citat de Kyodo.

Agenţia meteorologică nu încetează să lanseze alerte în legătură cu noi replici.

Cutremurul produs vineri în nord-estul Japoniei a avut zeci de replici cu magnitudine peste 5, dar acest seism produs sâmbătă dimineaţă (ora locală a Japoniei) s-a produs într-o locaţie opusă.

De altfel, la trei minute după producerea acestui nou cutremur, care a avut coordonate diferite, o nouă replică de 6,1 s-a produs de partea cealaltă a insulei, în apropierea coastei estice, în zona unde a avut epicentrul cutremurul devastator cu magnitudine de 8,9, mai anunţă NewsIn.

Cutremurul care a afectat vineri nord-estul Japoniei a fost cel mai puternic seism înregistrat vreodată în acest arhipelag, având magnitudinea de 8,9 potrivit institutului american de geofizică (USGS) şi 8,8 potrivit Agenţiei japoneze de meteorologie. Seismul s-a produs la 24,4 kilometri adâncime, la ora 14.46 (07.46 ora Moldovei) şi la aproximativ 100 de kilometri în largul prefecturii Miyagi, în nord-estul Japoniei. Acesta a fost urmat de peste 60 de replici cu magnitudinea cuprinsă între 5,4 şi 7,3 şi de mai multe valuri seismice, dintre care unul a ajuns la zece metri înălţime în Sendai. Sute de oameni au murit şi circa 88.000 de oameni sunt daţi dispăruţi.

Vedeţi mai jos câteva imagini surprinse în urma dezastrului natural produs în Japonia (sursa foto: boston.com)


























Sursa: UNIMEDIA cu referire la realitatea.net

 


0 Comments: