Rusia Unită: Transnistrenii vor primi 15 dolari adaos la pensie din partea Federației Ruse

joi, 10 martie 2011

Rusia Unită: Transnistrenii vor primi 15 dolari adaos la pensie din partea Federației Ruse
Foto: ambebi.ge

"Am discutat problema reluării ajutorului umanitar din partea Federației Ruse. Confirm că această problemă este practic soluționată." Declarația îi aparține Preşedintelui Consiliului Suprem al partidului Rusia Unită, Boris Grîzlov făcută la o întâlnire cu președintele Sovietului Suprem al auto-proclamatei RMN, Anatoli Kaminski, relatează site-ul oficial al Partidului Rusia Unită.

Începând cu sfârşitul anului 2007 și până la jumătatea anului 2010, Rusia a transferat circa 55.5 milioane de dolari către 137 de mii de pensionari transnistreni sub formă de adaos la pensie. Cu toate acestea, transferul de fonduri a fost suspendat, deoarece schemele de distribuire a acestor resurse au fost netransparente.


"Vom înteți controlul. Şi într-un regim de monitorizare mai strict vom relua acest ajutor umanitar," a declarat Boris Grîzlov.

În cadrul întâlnirii au fost abordate chestiuni ce ţin de reforma constituţională din Transnistria, dar şi alegerile din cadrul Dumei  de Stat a Federaţiei Ruse.

La rândul său, Kaminski a subliniat că Rusia a alocat 214 milioane de ruble pentru susţinerea agriculturii şi că adaosul la pensie va constitui circa 15 dolari.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: