Moldova a ajuns pe ultimul loc în Europa la capitolul competitivităţii în turism

joi, 10 martie 2011

Moldova a ajuns pe ultimul loc în Europa la capitolul competitivităţii în turism
Foto: vitaliegutu.wordpress.com

Potrivit ultimului raport al Forumului Economic Mondial (WEF), Republica Moldova se află pe poziția 99 la capitolul competitivităţii în turism din 139 de state din întreaga lume, iar la nivel european, s-a clasat pe ultimul loc din 42 de țări analizate fiind devansată de Bosnia și Herțegovina. Astfel Republica Moldova a coborât șase poziţii față de anul 2009 plasându-se între Guyana (98) și Nicaragua (100).


Cu nota 3.6 din 7, țara noastră stă cel mai bine în ceea ce ţine realizarea angajamentelor privind Acordul General privind Comerțul cu Servicii, prețul la serviciile hoteliere, sănătatea și igiena (indicele ce ține cont de accesul la conditii sanitare bune, la apa potabila și de numarul de medici la 1.000 de locuitori), liniile telefonice și influenta dioxidului de carbon asupra mediului înconjurător.

Cel mai prost, însă, stăm la capitolul calitatea drumurilor și eficiența strategiilor de marketing și branding pentru atragerea turiștilor.

Primele trei poziţii, cu cele mai atractive medii de dezvoltare pentru turism, sunt ocupate de Elveţia, Germania şi Franța, acestea fiind urmate de Austria, Suedia, SUA, Marea Britanie, Spania, Canada şi Singapore. La polul opus se află Burundi (137), Angola (138) și Ciad (139).

România s-a poziționat pe locul 63, Ucraina – 85, iar Rusia – 59.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: