Doi cetăţeni turci au încercat să intre ilegal în Moldova

joi, 10 martie 2011

Doi cetăţeni turci au încercat să intre ilegal în Moldova
Poză simbol
Foto: aradnet.ro

Doi bărbaţi au fot reţinuţi de colaboratorii Serviciului Grăniceri, la intrarea în ţară, în seara zilei de 9 martie,  pe aeroportul din Capitală,  asupra lor fiind descoperite acte de identitate falsificate. Husein S., de 35 ani şi Ahmed T., de 30 ani s-au prezentat la controlul de frontieră, sosind cu ruta aeriană Istanbul – Chişinău, legitimîndu-se cu paşapoarte speciale, emise de autorităţile Turciei.  


După verificarea atentă a documentelor de călătorie prezentate, grănicerii  au sesizat imediat că elementele de siguranţă necesare, pentru acest tip de document, lipseau, motiv pentru care au efectuat cercetări suplimentare cu ajutorul tehnicii speciale din dotare.

În urma analizei aprofundate a acestora, s-a stabilit ca documentele verificate erau false, fiind substituite şi fotografiile titularilor.

Iniţial,  cetăţenii turci au negat  faptul că paşapoartele prezentate sunt contrafăcute, ca mai apoi să prezinte alte acte de identitate, originale, cu viza pentru Republica Moldova aplicate în ele.

Paşapoartle speciale, emise de autorităţile turceşti, oferă posibilitatea deţinătorilor acestora să între fără viză în comunitatea europeană, care a fost intenţia bărbaţilor reţinuţi, urmează să investigheze cazul organele de ocrotire a normelor de drept, unde aceştia au fost deferiţi.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: