Academia de Ştiinţe ar putea institui un premiu asemeni "Zmeurii de Aur"

vineri, 11 martie 2011

Academia de Ştiinţe ar putea institui un premiu asemeni
Foto: asm.md

Academia de Ştiinţe din R. Moldova ar putea institui un anti-premiu pentru rataţi asemeni "Zmeurii de Aur", care să se numească "Bumerang". Premiul va fi dat pseudo-intelectualului anului, care a „strălucit” în lupta de clasă contra elitei intelectuale a Moldovei. Propunerea aparţine academicianului Eugen Doga.


Potrivit serviciului de presă al AŞM, academicianul Eugen Doga a mai lansat câteva propuneri, care, în opinia maestrului, ar contribui la dezvoltarea ştiinţei şi a ţării pe drumul european.
Astfel, acesta a propus instituirea premiului „Ion Vatamanu”, ce se va acorda omului politic al anului, care a contribuit substanţial la dezvoltarea ştiinţei şi inovării din Republica Moldova. Premiul „Nicolae Milescu Spătaru” -  ce se va acorda Ambasadorului anului şi premiul „Zeiţa Atena”, care se va acorda omului de afaceri al anului, care a susţinut cel mai mult proiectele ştiinţifice ale savanţilor din Republica Moldova.
Primele trei premii, susţine autorul propunerilor, „nu vor fi în expresie bănească şi vor fi acordate personalităţilor din afara Academiei de Ştiinţe a Moldovei. Laureaţii acestor premii prestigioase ale AŞM vor primi în dar diplome absolut speciale şi câte o statuetă sau un trofeu”. 

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: