Comuniştii şi reacţia „bolnăvicioasă” la vizita lui Joe Biden. VEZI ce cred analiştii politici

vineri, 11 martie 2011

Comuniştii şi reacţia „bolnăvicioasă” la vizita lui Joe Biden. VEZI ce cred analiştii politici
Foto: UNIMEDIA

Partidul Comuniştilor din Moldova a calificat vizita vicepreşedintelui Statelor Unite ale Americii, Joseph Biden, drept o umilinţă a moldovenilor. Potrivit opoziţiei parlamentare, prim-ministrul Vlad Filat a avut un comportament „caricatural” şi că anume din acest considerent fracţiunea comunistă a refuzat să se întâlnească cu oficialul american, într-un cadru larg, cu participarea tuturor partidelor parlamentare, relatează ProTV Chişinău.

„Vlad Filat şi-a permis să se comporte ca un aborigen dintr-o colonie, în faţa unui reprezentant de mâna a doua a metropolei. Cel mai umilitor, pentru mine, a fost că, chiar şi speach-ul său, în calitatea sa de prim-ministru, l-a prezentat de pe tribuna pe care era stema Statelor Unite ale Americii. Mă iertaţi, ieşit din comun", a declarat secretarul executiv al PCRM, Iurie Muntean, citat de Publika TV.


Declaraţiile comuniştilor nu au lăsat fără replică analiştii politici. Aceştia consideră reacţia PCRM este una bolnăvicioasă şi că însuşi faptul că ei s-au agăţat de detalii nesemnificative denotă că totul a fost organizat la cel mai înalt nivel. „Ei s-au agăţat de stema de pe tribune. Nu au găsit ceva mai sugestiv, acest lucru demostrează că a fost totul  organizat perfect, chiar şi protocolul”, a precizat analistul politic, jurnalistul Vasile Botnaru, în cadrul emisiunii „Studiou deschis” la TV7.

Analistul politic, Oazu Nantoi, a susţinut opinia lui Vasile Botnaru şi a precizat că PCRM ar fi făcut mai bine în acest caz, dacă în genere s-ar fi abţinut de la declaraţii. „Şi asta o spun comuniştii, în condiţiile în care liderul lor,  Vladimir Voronin, pe timpu când era preşedinte al Republicii Moldove şi-a ros pantolonii în toate antecamerele de la Moscova”, a subliniat Nantoi.

Totodată, comuniştii mai susţin că oamenii, care au asistat în scuar la discursul vicepreşedintelui american, au fost aduşi organizat de PLDM, fapt categoric negat de către liberal-democraţi „Oamenii au fost aduşi, evident că au fost aduşi. Fiecare reprezentant al PLDM din teritoriu a avut indicaţii clare în privinţa numărului de cetăţeni prezenţa carora el urmează să asigure în scuarul TNOB”, a adăugat Muntean.

La rândul său, ministrul vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Iurie Leancă, a afirmat că este uimit de poziţia comuniştilor. „Când vorbim de politica internă politicienii se pot criticata reciproc cât doresc, însă cînd vine vorba de politica externă, ei trebuie să vină cu o poziţie unică, consolidată”, a conchis ministrul.

Sursa: UNIMEDIA
 


0 Comments: