Aston Martin va reinvia Lagonda

vineri, 11 martie 2011

Aston Martin va reinvia Lagonda
Foto: autosaga.ro

Cei de la Aston Martin au confirmat ca vor reinvia marca Lagonda. In momentul de fata, Aston cauta parteneri pentru a dezvolta un SUV care va da nastere unui nou segment de modele 4x4 de lux.


Aston Martin a confirmat la Geneva ca va reinvia marca Lagonda. Seful Aston Martin, Ulrich Bez, a tinut sa mentioneze ca este in cautare de parteneri din lumea auto, care sa sustina financiar marca relansata si sa furnizeze platforme si noi tehnologii. Bez a completat ca Mercedes a avut nevoie de un miliard pentru a relansa Maybach, si ca Lagonda poate fi relansata cu costuri mult mai mici.

Este posibil ca Mercedes sa fie unul din viitori parteneri. Cuplarea celor doi ar fi posibila daca Aston va ajuta Mercedes sa dezvolte viitoarele modele Maybach. La salonul de la Geneva din 2008 a fost prezentat un concept care a fost construit pe structura actuala a modelului Mercedes GL, ceea ce intareste posibilitate unei colaborari intre cei doi.
Aston Martin vrea sa lanseze Lagonda ca o marca independenta, fara a imprima trasaturile specifice Aston.

Ideea englezilor de la Aston Martin este de a lansa un SUV de lux pentru pietele cu infrastructura slaba, cum ar fi Rusia si China, unde modelele Aston sunt puse in dificultate. Tot pe aceste piete, SUV-urile Lagonda vor fi comercializate si in varianta blindata.
Viitorul SUV Lagonda va costa intre 150,000-350,000 de euro, si va da nastere unui nou segment de lux, pe care doar Bentley il va mai aborda cu noul sau crossover.

Reprezentantii marcii Aston Martin sunt constienti de reactia negativa a publicului la conceptul (SUV) prezentat in 2008, si declara ca acea aparitie a fost un test de reactie  realizat cu scopul de a afla daca oamenii cred ca merita sa fie reinviata marca Lagonda. Probabil ca dupa acest val de reactii negative spart in capul designerilor, acestia isi vor pune, din nou, creionul pe foaie pentru a-i oferi SUV-ului un aspect agreat de public.



Sursa: autosaga.ro


0 Comments: