ONU Moldova salută proiectul de lege anti-discriminare

joi, 10 martie 2011

ONU Moldova salută proiectul de lege anti-discriminare
Foto: karadeniz-press.ro

Aprobarea proiectului de lege anti-discriminare de către Guvern aduce Republica Moldova cu un pas mai aproape de eliminarea unei lacune importante în cadrul legal al țării, fapt ce va permite protecția eficientă a persoanelor a căror drepturi au fost încălcate, se menţionează într-un press release al Organizația Națiunilor Unite în Moldova (ONU Moldova).


ONU în Moldova în mod special salută faptul că proiectul de lege aprobat de Guvern va oferi protecție împotriva discriminării în baza temeiurilor prevăzute de standardele europene și internationale. Conform noii legi, va fi creat un Consiliu pentru prevenirea și combaterea discriminării, abilitat să sancționeze persoanele sau organizațiile care au întreprins acțiuni ce contravin legislației privind tratamentul egal.

orgamizaţia va continua să sprijine consolidarea tututor aspectelor ce țin de implementarea normelor internaționale în domeniul egalității și non-discriminării în Moldova, astfel contribuind la realizarea Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului pentru toți oamenii și toate grupurile din Moldova.

UNIMEDIA precizează că proiectul de lege anti-discriminare a fost elaborat de Ministerul Justiției în colaborare cu un șir de organizații guvernamentale și ale societății civile. Proiectul de lege urmează a fi înaintat Parlamentului pentru adoptare.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: