Cer adoptarea legii cu privire la patriotism

joi, 10 martie 2011

Cer adoptarea legii cu privire la patriotism
Foto: andreewmd.wordpress.com

Cît nu a fost votată legea nediscriminarea asupra căreia se vor năpusti nu doar minorităţile sexuale dar şi etnice, în special ruşii, vin cu o idee preliminară a unui proiect de lege pe care o văd necesară în Republica Moldova. În primul rînd afîrm că mă simt discriminat în propria ţară, cînd funcţionarii publicii plătiţi din banii bugetului naţional, îmi vorbesc în rusă. Ştiu că pentru noi a devenit normală această situaţie şi nimeni n-are de gînd să facă vreun pas înainte. Evident că voi fi acuzat de xenofobie din toate părţile posibile şi mai puţin lăudat pentru un gest pur patriotic şi de respect faţă de sărmana mea ţară.


Drept exemplu vă aduc un simplu proces de emigrare în Canada, care ne obligă să cunoaştem limba franceză (de stat), nemaivorbind de condiţiile impuse la obţinerea cetăţeniei. Deci noi nu doar că ne batem joc de noi înşine, dar acceptăm cu ochii deschişi să fim bătuţi de alţii.

De ce avem nevoie de o lege cu privire la patriotism şi ce obligaţiuni va conţine aceasta?

Pentru ca după cel puţin 20 ani de independeţă, toţi cetăţenii, în special minorităţile etnice, să respecte Republica Moldova şi să-şi păstreze propria cultură, dar să nu o impună. Legea trebuie să aibă un aspect larg şi să conţină obligaţiuni care reies din situaţia dramatică în care continue să se afle Republica Moldova:

Continuare pe blogul lui Andrei Fornea... 

sursa: Unimedia

0 Comments: