MAE al Federației Ruse: Incidentul de la Corjova a scos la iveală fragilitatea stabilității pe Nistru

vineri, 11 martie 2011

MAE al Federației Ruse: Incidentul de la Corjova a scos la iveală fragilitatea stabilității pe Nistru
Alexander Lukașevici
Foto: ria.ru

"Incidentul de la Corjova confirmă necesitatea începerii cât mai rapide a negocierilor în formatul 5+2 pentru a soluţiona toate problemele nerezolvate între Republica Moldova şi Transnistria", a declarat joi la un briefing de presă purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Alexander Lukașevici, relatează agenția de presă, RIA Novosti.


"Încerc să mă abțin de la evaluarea juridică şi morală a acțiunilor părții moldovenești şi celei transnistrene, însă aş dori să subliniez faptul că incidentul din nou a scos la iveală fragilitatea stabilității pe Nistru. În acest context, am putea menţiona declaraţia viceprim-ministrului Republicii Moldova, Eugen Carpov, potrivit căreia Republica Moldova intenţionează să pună accent pe dialog, care în viitor va permite evitarea unor astfel de situaţii", a spus Lukașevici.

UNIMEDIA precizează că primarul satului Corjova, Valeriu Miţul şi consilierul local Iurie Coţofană au fost arestaţi pe 2 martie, după slujba de comemorare a victimelor războiului de pe Nistru şi duşi la secţia de miliție din Dubăsari. Ulterior, aceştia au fost condamnaţi la 7 zile de arest. Ulterior, la 5 martie, cei doi au fost eliberați de transnistreni, după ce s-au implicat și organizațiile internaționale. 

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: