Oficial! Moldtelecom deţine 96,78% din piaţă

vineri, 11 martie 2011

Oficial! Moldtelecom deţine 96,78% din piaţă
Foto: portal.radioiasi.ro

În anul 2010, veniturile S.A. Moldtelecom, provenite din serviciile de telefonie fixă, s-au ridicat la 1,893 miliarde lei, sau în creştere cu 0,09% faţă de anul 2009. După numărul de abonaţi înregistraţi la finele anului trecut, de circa 1,124 milioane, Moldtelecom deţine o cotă de piaţă de 96,78%, comunică Agenţia pentru Reglementarea Telecomunicaţiilor (ANRCETI).


Amintim că, potrivit directorului ANRCETI, Sergiu Sâtnic, compania Moldtelecom nu este în drept să majoreze tarifele la serviciile de telefonie fixă dacă este oficial declarată dominantă pe piaţă, fie de către Agenţia Naţională de Protecţie a Concurenţei (ANPC), fie de către ANRCETI. 

„În condiţiile în care ANPC şi-a retras decizia din 2007, potrivit căreia Moldtelecom are poziţie dominantă, şi ANRCETI nu a luat deocamdată o decizie în acest sens, a apărut un vid normativ care permite operatorului să majoreze tarifele”, explicase anterior Sâtnic. Menţionăm că, potrivit Legii privind protecţia concurenţei, companiile cu o cotă de piaţă de peste 35% au o poziţie dominantă pe piaţă. 

Premierul Vlad Filat învinuise anterior ANPC şi ANRCETI, precum şi Ministerul Economiei, de complicitate în creşterea tarifelor pentru serviciile de telefonie fixă ale Moldtelecom. În cadrul unui interviu, realizat de Privesc.EU şi UNIMEDIA, prim-ministrul a declarat că preşedintele Moldtelecom rămâne deocamdată în funcţie, dar urmează să fie realizat un audit riguros al companiei.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: