Muzeul istoric în memoria victimelor deportărilor staliniste are sediu

miercuri, 30 iunie 2010

Muzeul istoric în memoria victimelor deportărilor staliniste are sediu
Foto: romanimea.com

Sediul muzeului istoric în memoria victimelor deportărilor staliniste va fi pe strada Bănulescu Bodoni nr.16, s-a decis astăzi, 30 iunie 2010, în cadrul şedinţei Executivului.

Amintim că iniţiativa creării acestui muzeu aparţine premierului Vlad Filat, fiind lansată cu ocazia împlinirii a 69 de ani de la deportărilor staliniste din 1941.


"Am fost la Washington, în muzeul Holocaustului. Vreau să vă zic că e de-ajuns să treci o dată prin acest muzeu şi se clarifică multe lucruri", a declarat Filat, menţionând că trebuie să luăm exemplu.

"Toţi cetăţenii Republicii Moldova trebuie să cunoască adevărul şi tot ce s-a întâmplat în trecut", a mai adăugat prim-ministrul.

UNIMEDIA menţionează că în scopul comemorării victimelor deportărilor staliniste, Guvernul a solicitat iniţierea unei campanii de informare. Leonid Bujor, ministrul Educaţiei, a propus în cadrul şedinţei de Guvern din 16 iunie curent, ca pe 1 septembrie, la prima lecţie din prima zi a anului şcolar, elevii să fie informaţi despre deportările din 1941, 1949 şi foametea din 1947.

sursa: Unimedia

0 Comments: