(video) Voronin a părăsit ședința Parlamentului: Cei trei și-au pierdut demnitatea, n-am știut de plecare!

vineri, 4 noiembrie 2011

(video) Voronin a părăsit ședința Parlamentului: Cei trei și-au pierdut demnitatea, n-am știut de plecare!
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a plecat de la Parlament, după ce deputații PLDM au solicitat o pauză, imediat după anunțul lui Igor Dodon. Voronin nu a dorit să facă declarații, spunând doar că " decizia celor trei comuniști este o noutate și că aceștia și-au pierdut demnitatea". 

"Este treaba lor. În statutul partidului nostru este clar indicat că intrarea este liberă, dar e liber și oricine vrea să părăsească partidul. Pentru noi este o noutate. Eu nu am nicio informație. Chestiile acestea nu se comentează, așa, din drum. Abia ieri am primit documentul lui Dodon referitor la propunerile de modernizare a partidului.


O să analizăm și o să vedem. Cea mai mare democrație e la comuniști. De aceea toate aceste probleme se discută în partid. Alegerea șefului statului a fost scopul antrenamentelor din ultimul timp, făcute inclusiv de Dodon și de alții care stau în spate”, a declarat președintele PCRM, ieșind din clădirea Palatului Republicii.

Întrebat dacă gestul celor trei deputați comuniști l-a întristat, Voronin a spus că regretă că s-a recurs la asemena metode pentru a alege președintele. „Aici nu e vorba de întristare sau bucurie, e vorba de demnitatea oamenilor, în primul rând. Dacă cu așa metode se hotărăsc problemele alegerii șefului statului, prin așa jocuri murdare, vai și hal de noi, de toată țara. Ei trei și-au piedut demnitatea și nu numai ei”, a adăugat liderul comuniștilor.

Cât despre candidatura la postul de șef al statului, pe care o vor susține Dodon, Greceanâi și Ambramciuc, Voronin a spus că o cunoaște, dar a refuzat să spună nume. „Știu cine este președintele pentru care vor vota. Veți vedea ce va urma. Nu vă grăbiți”, a menționat el. Întrebat dacă în această situație, PCRM o va susține pe Greceanâi în calitate de candidat la funcția de șef al statului, Voronin a zâmbit - „O să ne clarificăm”.

Liderul PCRM nu a exclus că cei trei ar putea pleca la partidul creat de bașkanul Găgăuziei, Mihail Formuzal. „Deja nu mă miră nimic”, a spus zâmbind comunistul.

UNIMEDIA amintește că la ora 10.00 Igor Dodon, Zinaida Greceanâi și Veronica Abramciuc au anunțat că părăsesc fracțiunea PCRM din Parlament. Aceștia spun că sunt gata să voteze pentru șeful statului, pentru a scoate țara din criză. "Este un gest de bun simț față de cetățeni. În acțiunile politicienilor nu trebuie să existe șovăieli, dacă situația o cere. Pe mine nu mă interesează soarta AIE. Sunt de părere că AIE trebuie să dispară ca un vis urât, deoarece se face vinovată de starea din societate. Au avut o politică nocivă. Pe noi ne preocupă evitarea alegerilor anticipate distrugătoare pentru țară", a spus Dodon.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: