Ședința CSM amânată iar: CSJ rămâne în continuare fără președinte

marți, 1 noiembrie 2011

Ședința CSM amânată iar: CSJ rămâne în continuare fără președinte
Consiliul Superior al Magistraturii
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Candidatul Consiliului Superior al Magistraturii la funcția de președinte al Curții Supreme de Justiție nu a fost ales nici astăzi. Ședința CSM a fost din nou amânată. Și de această dată, motivul invocat a fost lipsa de cvorum. Mai mulți magistrați urmau să revină în țară după ce au întreprins o vizită de lucru în Frankfurt, însă din cauza unor întârzieri neprevăzute delegația va sosi abia în după amiaza zilei.


Pe ordinea de zi a Consiliului urmau să fie examinate 22 de chestiuni, printre care și desfăşurarea concursului pentru suplinirea funcţiei de preşedinte al Curţii Supreme de Justiţie. În concurs s-au înscris 4 candidaturi: Ion Muruianu, președintele interimar al CSJ; Mihai Poalelungi, judecător la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului; și doi judecători ai Curții de Apel Chișinău - Liliana Catan și Anatolie Țurcan.

UNIMEDIA amintește că Ion Muruianu a revenit în fotoliul său de președinte al Înaltei Curți după ce Curtea Constituțională a decis că hotărârea Parlamentului privind eliberarea din funcție a președintelui CSJ este neconstituțională. După întoarcerea lui Muruianu, judecătorul Raisa Botezatu, care a asigurat interimatul funcției de președinte al CSJ, și-a dat demisia. 

Sursa: UNIMEDIA
Autor: Cristina Buzovschi


0 Comments: