Storage Federation, un răspuns la cererea tot mai mare de „stocare inteligentă” pentru serviciile cloud

vineri, 4 noiembrie 2011

Storage Federation, un răspuns la cererea tot mai mare de „stocare inteligentă” pentru serviciile cloud

IDC estimează că, până în 2012, 85% dintre aplicaţiile noi vor fi proiectate special pentru a fi accesate din cloud. Asta înseamnă că livrarea „agilă” a acestor aplicaţii virtualizate şi de cloud necesită conectarea mai multor sisteme de stocare, astfel încât acestea să se comporte ca o singură entitate.


Cunoscut şi sub conceptul de „storage federation”, această caracteristică poate elimina nivelul suplimentar de aplicaţii de virtualizare, contribuind astfel la reducerea costurilor de administrare şi a riscurilor de a diminua nivelul de disponibilitate al centrului de date, spun cei de la HP. În această idee, compania îşi extinde portofoliul Converged Storage cu HP Peer Motion, un nou software ce le permite clienţilor să migreze transparent încărcarea aplicaţiilor între resursele de stocare existente în data center, găzduite atât în mediile virtualizate de stocare, cât şi în cloud.


HP a introdus, de asemenea, noul HP P10000 3PAR Storage Systems, un echipament ce susţine livrărea serviciilor IT către companii în medii cloud publice şi private, în sistem IT-as-a-Service (pe sistemul IaaS – infrastructură ca serviciu). Cu alte cuvinte, posibilitatea de a livra simultan servicii către mai mulţi clienţi prin consolidarea  aplicaţiilor cu variate cerinţe de capacitate şi performanţă, tehnologii de thin provisioning (realocare dinamică a spaţiilor de stocare între servere – n.r.) avansate.

Această tehnologie permite utilizarea eficientă a capacităţii disponibile şi o soluţie autonomă de reechilibrare a nivelului de încărcare a sistemului pentru a permite companiilor să fie mai agile, spune producătorul.

„Sistemele tradiţionale de stocare de acum 20 de ani nu au fost proiectate pentru a face faţă unui mediu atât de dinamic, în care IT-ul este livrat în sistem as-a-service. Acest fapt forţează companiile să iniţieze proiecte de virtualizare costisitoare şi ineficiente, fiind obligate să utilizeze elementele de care dispun deja”, spune Chris Johnson, vicepreşedinte HP Storage EMEA. „Adevărata federalizare a echipamentelor de stocare, integrată în soluţiile HP Converged Storage, poate răspunde mediilor imprevizibile cu funcţionare continuă ce deservesc clienţi diferiţi, reducând, în acelaşi timp, cheltuielile, în special cele administrative precum şi riscul.”


Publicitate

sursa: Unimedia

0 Comments: