Încă un gând de-al lui Smirnov: Aderarea Transnistriei la Ucraina

sâmbătă, 5 noiembrie 2011

Încă un gând de-al lui Smirnov: Aderarea Transnistriei la Ucraina
Foto: stiri.rol.ro

Liderul republicii nerecunoscute, Igor Smirnov, nu exclude posibilitatea organizării unui referendum privind aderarea Transnistriei la Ucraina. Despre aceasta el a declarat într-un interviu pentru publicația Ukraina Moloda.


"Comunitatea ucraineană să organizeze și să desfășoare un referendum. Şi dacă poporul va decide să fim cu Ucraina, să fie așa. Însăşi societatea creează un stat," a declarat Smirnov.

"Cred că dorinţa de a fi cu Ucraina nu a dispărut. Desigur, de la bun început, această idee a existat în comunitatea ucraineană care locuiește în regiune. Altceva e cum vor reacționa ceilalți oameni," a mai spus liderul autoproclamatei republici.

Amintim că, anterior, Ministerul ucrainean de Externe a declarat că Transnistria este parte a Republicii Moldova şi trebuie să se întoarcă sub controlul Chişinăului. Autoritățile de la Kiev de fiecare dată menționează că nu examinează aderarea Transnistriei la Ucraina, deoarece aceasta ar putea declanşa procesul de revizuire a frontierelor, care să aibă consecințe negative asupra statului ucrainean.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: