(video, foto) Au protestat contra "închiderii școlilor cu predare în limba rusă"

vineri, 4 noiembrie 2011

(video, foto) Au protestat contra
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Liga Tineretului Rus din Moldova alături de simpatizanții Partidului „Patrioții Moldovei” și Partidului Social Democrat au organizat un miting la Teatrul Național de Operă și Balet. Activiștii, înarmați cu pancarde „Să apărăm școlile ruse”, „Toți uniți - vom fi nebiruiți”, „Limbile Moldovei - patrimoniul țării” - au protestat împotriva închiderii școlilor și grupelor universitare cu predare în limba rusă.

Totodată, tinerii au marcat „Ziua unității naționale”. Cu aceast prilej în scuarul teatrului a fost organizat un concert. De la eveniment nu a lipsit președintele Partidului „Patrioții Moldovei”, Mihail Garbuz, liderul și secretarul PSD, Victor Șelin și, resprectiv - Sergiu Coropceanu.


„Prin intermediul acestui eveniment vrem să demonstrăm că cetățenii multietnici din R. Moldova sunt uniți. Totodată, în țară sunt închise multe școli și licee, acest lucru nu va duce la consolidarea societății. Considerăm că autoritățile intenționat provoacă aceste probleme”, a declarat președintele Ligii Tineretului Rus, Igor Tuleanțev. 


La rândul său, Victor Șelin a declarat că în cadrul evenimentului de astăzi au fost discutate principalele probleme privind inegalitatea din societate și că urmeză să fie înaintată o rezoluție către autorități. Liderul PSD și-a exprimat nemulțumirea că sunt închise mai multe instuții de învățământ cu predarea în limba rusă. „Tinerii trebuie să aibă posibilitatea de a alege în ce limbă să studieze, ca mai apoi să-și demonstreze abilitățile”, a mai spus sursa citată.

Tot astăzi, în scuar, un grup de tineri urma să organizeze o contra-demonstrație. În final doar zeci de tineri au venit la miting.


Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: