Anchetă la Bulboaca: Microbuz fără licență

sâmbătă, 5 noiembrie 2011

Anchetă la Bulboaca: Microbuz fără licență
Foto: Grigore Vieru

Ministerul Transporturilor anunță terminarea anchetei în cazul tragicului accident de la Bulboaca în care 8 persoane și-au pierdut viața, iar alte 15 au fost rănite. Potrivit sursei, în rezultatul verificărilor efectuate s-a stabilit că microbuzul din 1993 circula pe ruta Anenii Noi- Șerpeni, în baza permiselor de activitate. De asemenea, unitatea de transport menționată nu era înregistrată în anexa licenței, precum și nu era înregistrată în anexele licenței a nici unui alt agent economic posesor de licență de transport auto de călători. 


MTID declară că unitatea de transport respectivă a fost implicată ilegal în activitate pe ruta Anenii Noi-Șerpeni, precum și în activitatea anterioară de pe ruta Chișinău-Șerpeni. Totodată, această unitate de transport activa contrar orarului de circulație pentru cursele aflate în gestiunea Î.I,, Țurcan N.V’’. Ministerul spune că nu dispune de atribuții legale de control și nici pârghii reale de sancționare a eventualelor încălcări din domeniul transportului rutier.

UNIMEDIA amintește că la 1 noiembrie, un microbuz a traversat ilegal calea ferată. În rezultat, acesta a fost lovit de o locomotivă. În rezultatul impactului, 8 persoane au decedat, iar alte 15 au ajuns la spital. Guvernul a decis alocarea a 100 mii lei pentru familiile victimelor.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: