Formuzal iese la atac: Zubco încearcă de destabilizeze situația în Găgăuzia

miercuri, 2 noiembrie 2011

Formuzal iese la atac: Zubco încearcă de destabilizeze situația în Găgăuzia
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Bașkanul Găgăuziei îl acuză pe Procurorul General Valeriu Zubco că își dorește să reducă din autonomia regiunii. Acesta a declarat pentru gagauzia.md că a aflat de la deputatul Irina Vlah despre faptul că Procuratura Generală își dorește să modifice legea prin care procurorul UTAG este numit de Adunarea Populară a Găgăuziei. 

"Eu am auzit de la dna Vlah despre acest lucru - despre faptul că Procurorul a depus o sesizare la Curtea Constituțională prin care cere să se revadă procedura de numire a Procurorului Găgăuziei. Eu văd această solicitare ca o continuare a PD de a destabiliza situația în Găgăuzia. Ei conștient aprind spiritele aici.


Se dorește reducerea importanței statului de autonomie a Găgăuziei la nivel de raion. Eu nu voi tăcea. Niciun cetățean din Găgăuzia nu privește cu ochi bun acest lucru. Este un act iresponsabil al Procuraturii Generale. Ar fi corect ca Procurorul General să-și revadă decizia", a mai spus Formuzal pentru sursa citată.

Solicitat de UNIMEDIA să ofere o reacție la cele declarate de Mihail Formuzal, serviciul de presă al Procuraturii Generale a afirmat că va reveni mai târziu. 



Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: