O nouă rundă de privatizări, cu rezultate sub aşteptări

marți, 1 noiembrie 2011

O nouă rundă de privatizări, cu rezultate sub aşteptări
Foto: wall-street.ro

Prin expunerea la licitaţii şi concursuri a bunurilor proprietate publică de stat în luna septembrie, statul spera să obţină circa 913 mln lei. Efectiv, s-a obţinut o sumă de circa 51 mln lei sau nici 6% din suma planificată.


La 21 septembrie 2011, prin licitaţii „cu strigare”, au fost vândute acţiunile statului din 2 societăţi pe acţiuni, la un preţ total de 30,39 mln lei.  Menţionăm că la licitaţie au fost scoase acţiunile statului din 32 de societăţi, iar suma scontată a fi obţinută de pe urma vânzării lor a fost de circa 508,28 mln lei.

În aceeaşi zi, la licitaţia „cu reducere” desfăşurată, o construcţie nefinalizată a fost privatizată la un preţ de 72 600 lei. Menţionăm că la privatizare au fost scoase în total 8 construcţii nefinalizate, iar suma scontată a mijloacelor constituia 2,643 mln lei,cu posibilitate de reducere până la 1,32 mln lei.

Pe 29 septembrie, în urma concursului comercial anunţat pentru privatizarea a 6 întreprinderi de stat, s-a reuşit vânzarea doar a uneia dintre ele. Este vorba despre ÎS „Moldagroteh” din mun.Chişinău, care a fost vândută la un preţ de 20,1 mln lei.  

Amintim că pentru anul 2011, statul planifică să obţină din privatizări 280 mln lei. Pentru anul viitor, prin proiectul bugetului se estimează că mijloacele atrase din privatizări vor constitui 260 mln lei.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: